Visste du att vårt socionomprogram ursprungligen har sina rötter i Sveriges första utbildning för socialt arbete? Redan då, i början av 1900-talet, handlade det om att utbilda för att ge hjälp och stöd till förändring för människor i svåra livssituationer. Vi som arbetar här på institutionen för socialvetenskap är stolta över vår historia och har ett starkt engagemang för att – på olika sätt – bidra till kunskap som kan utveckla det sociala arbetet.
Högskolans socionomprogram är ett av Sveriges mest sökta och det är hård konkurrens om platserna. Det tycker vi är ett bra betyg. Vill du också utbilda vid en högskola med stolt historia och motiverade studenter?
Vi som arbetar här ansvarar för högskolans socionomprogram samt magisterutbildning och masterprogram inom området. De flesta av oss har en bakgrund som socionomer medan andra har andra erfarenheter med sig. Våra olika kompetenser gör att vi kan ge våra studenter en bra förståelse vad arbetet som socionom innebär. Inom institutionen pågår både utbildning och forskning, vilket gör att utbildningen är förankrad i den senaste forskningen som våra studenter får möjlighet att ta del av.
Lektor
(Klicka för mer information)
Jag är anställd som lektor på högskolan och det innebär att jag är lärare på vår socionomutbildning och forskare. Jag undervisar framförallt om juridik i socialt arbete och om våld i nära relationer. Min forskning handlar just nu om hur socialtjänsten arbetar med skyddat boende till personer som utsatts för våld i nära relation.
Att vara lärare i socialt arbete är fantastiskt för jag får träffa studenter och vara med och lotsa dem genom utbildningen. Vi har väldigt duktiga och engagerade studenter på socionomprogrammet och det är verkligen en ynnest att få arbeta tillsammans med dem. Jag tycker det är roligt med pedagogik och har kunnat arbeta med att utveckla de pedagogiska aspekterna i juridikundervisningen på socionomprogrammet. Att få fördjupa mina egna kunskaper och utveckla ny kunskap inom ramen för mina forskningsprojekt är också en viktig del av mitt arbete som jag trivs väldigt bra med.
Jag tycker om att högskolan är lite mindre. Det gör att beslutsvägarna är kortare och att det är relativt enkelt att göra förändringar och få gehör när man vill göra någonting annorlunda. Vi har lång erfarenhet av att utbilda socionomer och jag har haft förmånen att få lära mig jobbet av väldigt duktiga och erfarna kollegor här på högskolan.
Socionom, filosofiedoktor och lektor/lärare
(Klicka för mer information)
Jag är socionom, filosofie doktor och lektor/lärare på socionomutbildningen. Jag är dessutom forskare och undersöker utsatta barns förhållanden samt att jag är kommunikatör för ett stort forskningsprogram om våld i nära relation vid institutionen för socialvetenskap.
Det bästa med mitt arbete är att jag får vara en del i att utbilda framtidens socialarbetare. Jag tycker mycket om att möta våra studenter och att få höra deras reflektioner om socialt arbete. Ett annat guldkorn är att jag får forska om viktiga saker, och att jag får arbeta med att på ett begripligt sätt kommunicera ut våra forskningsresultat till praktiker samt till barn och vuxna som forskningen berör.
Det bästa med att jobba på Marie Cederschiöld högskola är den fina gemenskapen jag har med mina kollegor och våra engagerade studenter. I princip varje dag går jag till arbetet med glädje inombords, just för att jag vet att jag kommer till ett positivt sammanhang där vi stöttar varandra i med- och motgång!
Docent och internationell samordnare
(Klicka för mer information)
Jag är docent och internationell samordnare vid högskolan. Jag samordnar internationaliseringsarbetet i nära samarbete med våra utbildningsinstitutioner. Det intressanta med mitt arbete är att jag ständigt lär mig nya saker och bidrar till internationella och interkulturella perspektiv i vår undervisning och forskning. Det som är bra på högskolan är det kollegiala samarbetet och utrymmet som finns för att kunna utveckla våra samarbeten och internationella nätverk.
Det roliga är att kunna förmedla kontakter till studenter som vill bedriva fältstudier och samla in data i olika länder. En annan viktig fråga är att vi också aktivt arbetar med hållbar utveckling kopplat till vår professionsnära inriktning.
Marie Cederschiöld högskola
Tel: 08-555 050 00
info@mchs.se