Institutionen för vårdvetenskap

Vi söker forskningsassistent till forskningsprojekt

Vi söker nu en assistent till forskningsprojektet Family Talk Intervention som syftar till att utvärdera ett psykosocialt stödprogram till barnfamiljer där en förälder eller ett barn är drabbad av svår sjukdom och vårdas inom palliativ hemsjukvård. Studien är en så kallad randomiserad-kontrollerad studie där vissa familjer får stödprogrammet medan andra familjer fungerar som kontroller (får inget stödprogram). Målet med forskningen är bl.a. att undersöka om stödprogrammet ger någon effekt för familjerna. I forskningsstudien medverkar Stockholms alla specialiserade hemsjukvårdsenheter. Stödprogrammet utvärderas också inom barnsjukvården, cancervården för vuxna, samt på barnhospice. Du som forskningsassistent kan därför också komma att utföra arbetsuppgifter inom dessa kontexter.

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår administration av olika karaktär. En stor del av arbetsuppgifterna kommer bestå av att skicka ut webenkäter till familjer via enkätprogrammet Webropol, att ha telefon- och epostkontakt med dessa familjer i samband med enkätutskick samt att rekrytera identifierade familjer till kontrollgruppen via telefon. Andra arbetsuppgifter är att ha kontakt med vårdpersonal inom ovanstående kontexter i samband med datainsamling och att stödja forskarna i deras arbete genom att organisera och administrera. Arbetsuppgifterna kommer löpande, vilket betyder att du behöver arbeta flera dagar i veckan kortare tid snarare än hela dagar. Omfattningen kan variera i tid mellan 20-40%.   

Kvalifikationer och bedömningsgrunder:

Du har:

God administrativ- och organisationsförmåga samt erfarenhet av att möta familjer med livshotande/livsbegränsande sjukdom, samt god datavana. Arbetet kan mestadels utföras på distans om så önskas. Du behöver vara noggrann och engagerad och ha en vilja att göra gott för familjer med svår sjukdom.      

Det är meriterande om du:

Är undersköterska, medicinsk sekreterare eller liknande, alternativt på annat sätt ha erfarenhet av kontakt med familjer samt har erfarenhet av administration.

Upplysningar
Information om tjänsten lämnas av docent Malin Lövgren, telefon: 076-636 50 90
e-post: malin.lovgren@mchs.se

eller

prefekt Jane Österlind,
e-postadress: jane.osterlind@mchs.se , telefon: 076-636 50 11

För facklig information, kontakta Elisabeth Christiansson (Akademikerföreningen/ SULF)
e-postadress: elisabeth.christiansson@esh.se  

Anställningsvillkor och ansökan

Anställningen är en visstidsanställning på deltid alternativt timanställning (20-40% av en heltid).
Vi ser gärna att du kan börja snarast möjligt, under våren 2022.  

Till ansökan ska bifogas följande handlingar:

  • CV
  • Personligt brev

Som medarbetare på Ersta Sköndal Bräcke högskola fyller du en viktig funktion i högskolas uppdrag att förbättra samhället genom utbildning och forskning.  
På institutionen bedrivs grundutbildning för sjuksköterskor, specialistutbildning, masterutbildning i palliativ vård samt forskning om individer i olika åldrar, psykisk ohälsa, palliativ vård samt vårdetik med livsåskådningsvetenskap. Ersta Sköndal Bräcke högskola samverkar med olika vårdgivare i Stockholms län med målsättning att utveckla akademisk kompetens och möjliga forskningsprojekt till gagn för båda parter.

Sista ansökningsdag 2022-03-09

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-02-28
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2022-03
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%-40%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5
Publicerat 2022-02-21
Sista ansökningsdag 2022-03-09

Tillbaka till lediga jobb