Vi söker en doktorand för licentiatexamen till vår forskarutbildning inom området Människan i välfärdssamhället. Doktoranden kommer att ingå i ett forskningsprojekt inom vårdvetenskap som fokuserar på betydelsen av personcentrerat stöd för äldre närstående som vårdar och ger stöd till sin äldre partner i det egna hemmet.

Forskning inom vårdvetenskap syftar till att förstå, förklara och teoretisera frågor som uppstår i samband med hälsa, ohälsa och sjukdom, samt deras betydelse för individer, grupper och samhälle. Vårt fokus ligger på hälsa och välbefinnande i olika vårdande sammanhang genom livets olika faser, för människor i alla åldrar. Centrala perspektiv inkluderar vårdens förutsättningar att stödja individen och närstående från livets början till livets slut. Forskarutbildningsämnet integrerar teoretiska och etiska perspektiv med praktisk tillämpning för att behandla frågor relaterat till ohälsa och sjukdom. Målsättningen är att främja hälsa och välbefinnande med respekt för människors lika värde oavsett egenskaper och bakgrund. Målet med vårdvetenskaplig forskning är att generera ny kunskap, utveckla metoder och teorier inom ämnet samt bidra till evidensbaserad och erfarenhetsbaserad praxis. 

Doktoranden kommer inom ramen för sitt avhandlingsarbete vara med och studera en personcentrerad intervention, the Carer Support Needs Assessment Tool Intervention (CSNAT-I), på svenska ”Ditt behov av stöd”. Interventionen kommer att prövas med en klusterrandomiserad design inom en primärvårdskontext bland äldre närstående som vårdar och ger stöd till sin partner med multisjuklighet i det egna hemmet. Multipla forskningsmetoder kommer att användas för datainsamling och analys. Målet med projektet är att främja förberedelse, livskvalitet och hälsa för närstående. Det kommer finnas utrymme för doktoranden att vara delaktig i utformandet av avhandlingsarbetet i samverkan med handledare och projektgrupp. Projektgruppen består av flera seniora forskare som också har internationell samverkan.

Forskarutbildningen vid Marie Cederschiöld högskola ges i enlighet med examensmålen i högskoleförordningen.

 

Behörighet

För att bli antagen till forskarutbildningen inom området Människan i välfärdssamhället krävs grundläggande och särskild behörighet och förmåga i övrigt att tillgodogöra sig utbildningen, se högskolans antagningsordning under https://www.mchs.se/forskning/forskarutbildning.html .

Grundläggande behörighet har den som har

  1. avlagt en examen på avancerad nivå
  2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller
  3. på annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet är fullgjorda kursfordringar om minst 30 högskolepoäng inom för respektive forskarutbildningsämne relevanta ämnen på avancerad nivå, varav minst 15 högskolepoäng utgörs av ett självständigt arbete på avancerad nivå, eller motsvarande kunskaper.

Det är särskilt meriterande för sökande att vara utbildad distriktssköterska och ha erfarenhet av basal hemsjukvård med god kännedom om primärvårdskontexten.

Vidare har du

  • God samarbetsförmåga
  • God förmåga att prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter
  • Förmåga att bidra till en god och sund arbetsmiljö

 

Beslut om doktorandanställning

Beslut om anställning sker i samband med beslut om antagning till forskarutbildningen Människan i välfärdssamhället.

Anställningsvillkor

Anställningen är en tidsbegränsad anställning som doktorand. Den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under två år. Anställningens omfattning är på 100%.

Ansökan

Ansökan görs via högskolans rekryteringssystem, Varbi. För mer information om antagningen och forskarutbildningen besök vår hemsida på https://www.mchs.se/forskning/forskarutbildning.html

Ansökan ska åtföljas av följande bilagor:

  • Personligt brev med motivering till varför man söker till forskarutbildningen, Människan i välfärdssamhället, ämnet vårdvetenskap vid Marie Cederschiöld högskola och det aktuella projektet.
  • Ansökan om bedömning av behörighet (blankett se https://www.mchs.se/forskning/forskarutbildning.html)
  • CV med examina, yrkeserfarenhet och andra relevanta meriter
  • Intyg som bekräftar behörighet för forskarutbildning. Utländska examina och kursintyg ska normalt vara validerade av Universitets- och högskolerådet
  • Relevanta skriftliga arbeten (t.ex. magisteruppsats, projektrapporter)

 

Sista dag för ansökan: 2024-02-02

Efter beredning av ansökningar kommer ett urval sökande att kallas till intervju.

Alla sökanden kommer att få information när rekryteringen är slutförd.

Välkommen med din ansökan!

 

För mer information:

Ansvarig forskare:
Anette Alvariza
E-post: anette.alvariza@mchs.se
Telefon: 076-636 50 73

Vårdvetenskap:
Professor Elisabet Mattsson
E-post: elisabet.mattsson@mchs.se
Telefon: 076-636 51 30 

Programansvarig Carina Lundh Hagelin
E-post: carina.lundh-hagelin@mchs.se 
Telefon: 076-636 50 78

Studiehandläggare Anna Lögdberg
E-post: anna.logdberg@mchs.se   
Telefon: 076-636 50 38

För facklig information:
Ordförande i den lokala SULF-föreningen
Elisabeth Christiansson Drake
E-post: elisabeth.christiansson@mchs.se
Telefon: 076-636 50 79

För information från doktorandföreningen:
Doktorandföreningens ordförande Cecilia Bauman
E-post: cecilia.bauman@mchs.se
Telefon: 073-3021162

 

Marie Cederschiöld högskola är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.

Marie Cederschiöld högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Vid Marie Cederschiöld högskola bedrivs forskning inom humaniora, samhällsvetenskap, vård och kyrkomusik. Högskolans forskarutbildning finns inom området Människan i välfärdssamhället med tre forskarutbildningsämnen, Vårdvetenskap, Socialt arbete och Civilsamhällesvetenskap. Vid högskolan anordnas också utbildning på grundnivå och avancerad nivå i vårdvetenskap, socialt arbete, teologi, kyrkomusik samt uppdragsutbildning. Högskolan bytte 2022 namn till Marie Cederschiöld högskola från tidigare Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober 2024 eller efter överenskommelse
Löneform Fast månadslön enligt gällande doktorandlönestege
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/27
Publicerat 2023-12-20
Sista ansökningsdag 2024-02-02

Tillbaka till lediga jobb